“666” och siffran 6 miljoner.

6 miljoner – en 6:a följd av 6 nollor – är religiös symbolik.

6 – 6 siffran
6 – 6 nollor
6 – 6 kantig davidsstjärna – symboliserar judar.

666 = 6 000.000 sexkantiga davidsstjärnor.

.

Siffran 6 miljoner dök upp långt före den så kallade förintelsen var slut

21 Januari 1944
1,5 år före slutet av kriget, publicerades rubriken “Six million Jewish victims” på förstasidan av den judiska tidningen Haaretz.

Uppgiften sägs ha kommit från Eliezer Unger, en aktivist i en polsk zionistisk organisation. Han tog sig från Polen till Palestina genom att korsa gränsen till Slovakien och vidare genom Ungern, Två dagar efter att han kom fram till Palestina deltog han i ett möte med olika pionjär-organisationer. Det var den 19 Januari 1944. (kommentar: Man behöver förstås inte resa genom en massa länder för att berätta något, det fanns telefoner på den tiden).

Artikeln publicerades som en notis och man kan undra varför det inte blev en stor nyhet.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-figure-of-6-million-holocaust-victims-first-cited-by-polish-survivor-not-eichmann-1.8781961

.

Golda Meir : alla illdåd som beskrevs i krigspropagandan under första världskriget var fullständigt påhittade.

Golda Meir, som senare var premiärminister i Israel – var medlem i den innersta kretsen av det judiska ledarskapet i Palestina under andra världskriget. Hon skriver i sin självbiografi (My Life – Golda Meir):

“Jag minns mycket väl den dag då de första hemska rapporterna nådde oss om gaskammare och tvål och lampskärmar gjorda av judiska kroppar. Vi höll ett krismöte i kontoret för Histadrut och beslutade på plats att skicka någon till Ankara för att försöka få kontakt med judarna därifrån. Det märkliga och skrämmande var att ingen av oss ifrågasatte den information vi fått. Vi trodde på alla rapporterna omedelbart och i sin fulla helhet. Nästa dag hade jag ett mindre viktigt och rutinmässigt möte med en brittisk tjänsteman som jag alltid hade tyckt om, och naturligtvis berättade jag för honom vad vi precis hade fått veta om nazisternas grymheter. Efter några minuters berättelse såg han på mig med en förvånat uttryck och sa: “Men, fru Meyerson, helt säkert, du tror inte på allt det där, eller hur?” Sedan började han förklara för mig om alla illdåd som beskrevs i krigspropagandan under första världskriget och hur fullständigt påhittade de hade varit. Jag kunde inte förklara för honom hur eller varför jag visste att detta var annorlunda, men jag kunde se i hans oroliga, ganska snälla blå ögon, att han trodde att jag hade blivit smått galen. ‘Du skall inte tro allt du hör’, sade han vänligt till mig innan jag gav mig av.”

När Golda Meir gav ut sin självbiografi i början av 1970-talet var Förintelsen inte en lika stor sak som den blev från 1980-talet och framåt. Hon nämner den knappt alls i sin bok – förutom texten ovan.
Men hon var en av de ansvariga i den judiska ledningen. Så hon kanske förklarar varför det judiska ledarskapet, med Ben Gurion i spetsen, var helt tysta om Förintelsen under andra världskriget.

Golda Meir nämner historier om tvål, lampskärmar och gaskammare. När det gäller lampskärmar och annan krigspropaganda:

Krympta huvuden från huvudjägare i sydamerika

Krympta huvuden, lampskärm och tatueringar visades upp av amerikanerna den 16 april 1945. Amerikanska soldater presenterade ett bord med ett antal garvade, tatuerade mänskliga skinn, två “krympta huvuden” och en lampskärm. Ett foto och en film av detta bord gick runt i världen.

De krympta huvudena är av den typ huvudjägare i Amazonas är kända för, och det är ytterst tveksamt om någon annan än dessa indianer vet hur man utför sådant, eller ägnat sig åt sådant. Så amerikanerna hade sannolikt med sig sakerna och sedan påstod de att de hittade dem i lägret.

Ett krympt huvud finns också i Sverige.
Utsmugglat från Sydamerika på 1930-talet. Det krympta indianhuvudet hängde på Charlottenborgs slott i Motala. Experter från Världskulturmuseet i Göteborg har nyligen granskat huvudet.

– De började med att konstatera att håret var äkta. Han har till och med haft löss, för det fanns gnetter kvar, säger Hannah Gruffman, kulturchef i Motala.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/makabra-upptackten-pa-slottet-i-motala

Lampskärmen finns i minnesfonden som förfalskning

Lampskärmen, som visades på olika foton från 16-21 April 1945 försvann som påstått bevis strax därefter, Men historien om lampskärmen gjord av mänsklig hud var en del av efterkrigstidens historia och slogs kraftigt upp av pressen. Den allra första utställningen om lägrets historia 1954 visade den lilla, enkelt utformade nyansen på en sänglampa som en “lampskärm gjord av mänsklig hud”. Det hade överlämnats av Karl Straub, en tidigare fånge, och kom, enligt honom, från lägret. Utställningsdesignerna (Museum f. German History, Berlin) såg ingen anledning att kontrollera dess äkthet och snarare var det deras plikt att illustrera denna berättelse.

Äktheten kontrollerades först vid den allmänna översynen av samlingen och utställningen efter DDR:s slut.

Rapporten som utarbetades av Institutet för rättsmedicin vid Medical Academy Erfurt (professor Dr. sc. Med. Leopold) den 6 juli 1992 säger: ”Det kan vara en plast som producerades för lampskärmar under en liknande period. I slutändan kan det dock inte helt uteslutas att det fortfarande är biologiskt material. ” Lampskärmen hade redan tagits bort från den permanenta utställningen. Den finns för närvarande i minnesfonden som förfalskning.

http://www.buchenwald.de/1132/

.

Längs ned på sidan länkad ovan; Der Lampenschirm war schon vorher aus der ständigen Ausstellung genommen worden. Er befindet sich zur Zeit als Falsifikat im Fundus der Gedenkstätte.

Advertisement